Sunday, July 08, 2007

IMMERGING NATURAL NETWORKS

Η κύρια ιδέα για τη μεταφορά των όμβριων υδάτων από την πόλη προς τον χείμαρρο βασίζεται στη λογική των fractals. Ως κύρια μορφή στην επανάληψη αυτή θεωρήσαμε το μοριακό συμβολισμό του νερού. Έτσι σχηματίζεται ένα δίκτυο δεξαμενών και καναλιών για την κυκλοφορία των υδάτων. Σκοπός του δικτύου αυτού ήταν η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διαδρομή του νερού ώστε μέσω φυσικών διεργασιών(ηλιακή ακτινοβολία,φύτευση)
να καθαρίζεται προτού καταλήξει στον Ιλισό.










































Οι ζώνες, οι διαδρομές και οι λειτουργίες του ''υπερκαλωδίου'' τοποθετούνται πάνω στο τοπογραφικό διαγραμματικά με σημείο αναφοράς το χείμαρρο και δικτυώνουν τη γύρω περιοχή. Το δίκτυο του ''υπερκαλωδίου'' χαρακτηρίζεται από ευελιξία ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο δίκτυο των υδάτων της πόλης που καταλήγουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

1 comment:

deltArCHI said...

Τόσο η αναφορά στο μόριο του νερού όσο και στη γεωμετρία των fractals έχει ενδιαφέρον. Παρ’ όλες όμως τις αξιόλογες προθέσεις, στα δύο πρώτα σχέδια δεν αναγνωρίζεται ούτε το H2O αλλά ούτε και τα fractals.
Το τελευταίο σχέδιο υπόσχεται πολλά, καθώς η πρόταση αρχίζει να αποκτά δικτυακή δομή. Εκκρεμεί όμως και εδώ η σύνδεση με το υφιστάμενο αστικό δίκτυο και τα δημόσια κτήρια της περιοχής.
Αν το τελευταίο σχέδιο ξεφύγει από τη διαγραμματική μορφή και αποκτήσει χωρικές ποιότητες, τα πράγματα θα αρχίσουν να αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον.
Το video ήταν άψογο...
Καλή συνέχεια!