Saturday, July 14, 2007

Zoom_αφαίρεση

_αφαίρεση όγκου
Με αφορμή τη σκιά την οποία οι δύο πύργοι ρίχνουν στα γειτονικά κτίρια, "κλέβοντάς" τους ουσιαστικά το φως και τον ουρανό, προσπαθούμε να τους τα επιστρέψουμε. Πρισματικά ανοίγματα δημιουργούνται στο κτίριο, διαπερνώντας το, κόβοντας τις ακμές του, χτυπώντας στο έδαφος. Το άνοιγμα στο έδαφος καταλαμβάνεται από το δρόμο που προεκτείνεται στο εσωτερικό του οικοπέδου, φέρνοντας τους πύργους κατά μήκος του αστικού μετώπου και εντείνοντας την αίσθηση ύψους τους καθώς ο καθένας περνά από κάτω. Το πρόγραμμα κατοικιών παραμένει και εμπλουτίζεται με κοινόχρηστους χώρους αλλά και χώρους ψυχαγωγίας μέσα και έξω από τα ανοίγματα.

_αφαίρεση περιγράμματος
Το βαρύ ορθογωνικό περίγραμμα διαλύεται, οι όροφοι στρέφονται, τα κτίρια παίζουν μεταξύ τους καθώς απομακρύνονται και ενώνονται δημιουργώντας προσβάσεις και διαδρόμους επικοινωνίας στους δύο πύργους. Τα κτίρια αρχίζουν να ενώνονται προγραμματικά με κοινόχρηστους χώρους.

_αφαίρεση περιβλήματος
Στόχος η αφαίρεση του οπτικού βάρους μέσω της διαφάνειας και της διαπερατότητας. Ο πυρήνας των πύργων διατηρείται και γίνεται προσπάθεια για βελτιστοποίηση των κατόψεων των διαμερισμάτων.

No comments: