Saturday, July 14, 2007

...στον πραγματικο χωρο του σχολειου






6 comments:

Andreas Angelidakis said...

χμμ δεν ξερω αν μια τετοια λυση ειναι πραγματικα ενδιαφερουσα, μοιαζει λιγο σαν προκατ σχολειο για σεισμοπαθεις... ισως να κυτταξετε μερικα παραδειγματα κτιριων που συνδιαζουν με νεους τροπους το ιδιωτικο με το δημοσιο και το εξω με το μεσα. Υπαρχουν τετοια παραδειγματα στη δουλεια των SANAA (http://www.designboom.com/eng/interview/sanaa/11.jpg)
http://www.elcroquis.es/MagazineDetail.aspx?magazinesId=21&lang=es

http://www.arcspace.com/architects/sejima_nishizawa/sejima_nishizawa.html
αλλα βεβαια και πολλα αλλα παραδειγματα.b

giorgos lekkas said...

το διαγραμα που παρουσιασαμε δεν ειναι ακομα μια λυση απλα μια πρωτη τοποθετηση των μοναδως στο οικοπεδο.επισης σκευτηκαμε και πως μπορει να ενωθει με το υπολοιπο κτιριο.εσεις διαφονειτε με την μορφολογια της μοναδας η με την τοποθετηση της?η τομη της κυψελης ειναι ενδικτικη για να δουμε αν δουλευει σαν χωρος αλλα ακομα δεν εχουμε ασχολιθει με την ποιοτητα του χωρου.επεισης το 3δ της μοναδας ειναι ογκοπλαστικο και οχι χωρος.τελος σε επιπεδο τομης το υπολοιπο κτιριο ειναι σε καλο σταδιο και αυριο θα ενωσουμε και της μοναδες.

υ.γ.αν γινετε τα σχολια σας να ειναι πιο συγκεκριμενα για να
μπορουμε να κατελαβουμε ευκολοτερα με πια στοιχια διαφωνειτε και ετσι να υπαρχει ενας πιο συγκεκρμενος διαλογος.

Andreas Angelidakis said...

Καλα, το "διαφωνω" ειναι καπως βαρυ, απλα ετσι οπως το ειδα φανηκε σαν κυβακια μεσα σε ενα οικοπεδο, και αυτο μοιαζει πολυ με τα προσωρινα isobox. Η μοναδα επισης ειναι λιγο λιγοτερο ενδιαφερουσα απο το αρχικο δωδεκαεδρο. Η ιδεα μια πιο πολυπλοκης μοναδας θα ηταν να δινει ενα πιο πολυπλοκο εσωτερικο χωρο, δηλαδη πολλα κεκλιμενα επιπεδα τα οποια ισως αρχισουν να μοιαζουν με τεχνητο τοπιο. Η μοναδα οπως την βλεπω τωρα ειναι ενας κυβος με λιγο κομμενες τις γωνιες, οποτε οχι τοσο ενδιαφερον αλλα επισης δοκιμο. Σαν γενικοτερο σχολιο, ανεφερα τα κτιρια των SANAA γιατι πολλα απο αυτα μοιαζουν με τοπια. Το βασικο μου σχολιο για τον κεντρικο πυρηνα του σχολιου θα ηταν να γινει ολοκληρο ενα συμπαγες κτιριο, δηλαδη συνεχεια του "οργανισμου" , το οποιο στη συνεχεια να αρχισει να αποκτα ανοιγματα προς ολες τις κατευθυνσεις, ετσι ωστε να γινει κατι μεταξυ μεσα-εξω-δημοσιο-ιδιωτικο κλπ

giorgos lekkas said...

το αρχικο στερεο της μοναδας ηταν το 12εδρο αλλα στην πραξη ειδαμε οτι οι πλευρες ειναι 5πλευρα τα οποια δεν δημιουργουν ευκολα συνδυασμους.παρολα αυτα θα το ξανα ψαξουμε και 3δ.σε οτι αφορα τον κεντρικο χωρο ειχαμε σκεφτει να ειναι ενιαιος με αλλαγες στην τοπογραφια.στο χωρο αυτον θα εισχωρουν και οι κυψελες.επισης σκευτηκαμε να υπαρχουν κεκλημενα απιπεδα (μεσα στην τοπογραφια) δημιουργωντας χωρους.

Andreas Angelidakis said...

ενταξει αυτη η εκδοχη ακουγεται πιο ενδιαφερουσα και μαλλον δεν ειχα καταλαβει καλα... οι 5πλευρες ακμες του 12εδρου ισως φταχνουν χωρους που ειναι λιγο σαν λαβυρυνθοι η και σπηλιες, και ξαναερθει λιγο στη συζητηση ο χωρος video-game, μαι μπορει μαλιστα ναι ειναι λαβυρινθος και σε τομη, οπως οι τελευταιες διαγραμματικες τομες που εγιναν στις κυψελες.

giorgos lekkas said...

ωραια αρα τωρα θα το δουμε και σε 3δ και θα εχετε και εικονες οταν τελειωσουμε.αμα χρειαστουμε κατι θα σας αφησουμε σχολιο.

!!!τα σχολια τα αφηνει ολη η ομαδα απλα χρησιμοποιουμε τον λογαριασμο μου γιατι αλλιως δεν τα στελνει.